e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Κατάθεση του προϋπολογισμού με το βλέμμα στην τρόικα


Επί τάπητος στο υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Λ. Παπαδήμου τίθεται το πρωί της Παρασκευής ο προϋπολογισμός του 2012 - ο πρώτος με πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο -, ενώ την ίδια ημέρα αναμένεται στην Αθήνα η τρόικα για διαπραγματεύσεις αναφορικά με το νέο αναθεωρημένο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση ύψους 130 δισ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός - το προσχέδιο του οποίου θα παρουσιάσει ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου - αναμένεται να κατατεθεί το μεσημέρι στη Βουλή.


Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό εδώ και πολλά χρόνια που θα προβλέπει πλεόνασμα υπό την προϋπόθεση ότι θα ενσωματώσει το όφελος από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

"Θα κατατεθεί επισήμως στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου με στόχο, για πρώτη φορά μετά από πολλά-πολλά χρόνια, η Ελλάδα να εμφανίσει πρωτογενή πλεονάσματα και να αλλάξει σελίδα στη δημοσιονομική της κατάσταση" δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Στις 15.00, ο κ. Παπαδήμος θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο.

Παράλληλα, την Παρασκευή φθάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Κομισιόν) και Κλάους Μαζούχ (EKT), οι οποίοι θα έχουν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών. Αντικείμενο των επαφών θα είναι μεταξύ άλλων και ο νέος προϋπολογισμός του 2012.

Επαφές Παπαδήμου

Την ερχόμενη Δευτέρα ο κ. Παπαδήμος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Την Τρίτη μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
nooz.gr