e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Παπαδήμος: Στηρίξτε τη νέα κυβέρνηση

Τη στήριξη του κυβερνητικού έργου ζήτησε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί ενώ πριν από λίγα λεπτά κατατέθηκε στη Βουλή το «στικάκι» του προϋπολογισμού.

Ο κ. Παπαδήμος επεσήμανε ότι έχει παρατηρήσει ορισμένες αντιπαραθέσεις στη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη για το πως η Ελλάδα έφθασε στη σημερινή κρίση. Ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι οι αντιπαραθέσεις αυτές βρίσκονται στη λογική του δημοκρατικού συστήματος ωστόσο ζήτησε να υπάρξει ενότητα και στήριξη της κυβέρνησης ώστε αυτή να επιτελέσει το έργο της.


Επιπλέον, του ενημέρωσε για τις συναντήσεις που πρόκειται να έχει από τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για τη νέα δανειακή σύμβαση και το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Παπαδήμος ζήτησε επίσης από τους υπουργούς σημειώματα με τις νομοθετικές εκκρεμότητες που υπάρχουν σε κάθε υπουργείο και πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί με τον κάθε υπουργό χωριστά για το συντονισμό του νομοθετικού έργου της νέας κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο του υπουργικού ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος. Βενιζέλος ανέλυσε τις διατάξεις του νέου προϋπολογισμού και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη Τύπου στη Βουλή για το νέο προϋπολογισμό.
dealnews.gr