e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Οι διάσημοι πελάτες του Μακεδονία Παλλάς


Μπορεί να μην περπάτησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ίσως δεν έγιναν αντιληπτοί από την πλειοψηφία των πολιτών. Ωστόσο, η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε όλους τους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης, πολλούς ξένους ηγέτες και πλήθος προσωπικοτήτων από το πολιτικό και καλλιτεχνικό στερέωμα και, μάλιστα, σ’ έναν χώρο- σημείο αναφοράς για την πόλη, που, σήμερα, βρίσκεται εν μέσω "φουρτούνας".

Ο λόγος για το ιστορικό ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, που κατά καιρούς φιλοξένησε -μεταξύ άλλων-τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και διασημότητες, όπως οι ηθοποιοί Φέι Ντάναγουεϊ, Κόλιν Φάρελ- στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Αλέξανδρος" και Κατρίν Ντενέβ, η οποία είχε ταξιδέψει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αφορμή το 12ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Το Μακεδονία Παλλάς, που χτίστηκε το 1970, επί πρωθυπουργίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, διαθέτει 284 δωμάτια και σουίτες και πρόκειται για ένα «στολίδι» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.




H ξενοδοχειακή μονάδα, που την περίοδο των εορτών, με τον ιδιαίτερο φωτισμό της τραβά ως μαγνήτης τα βλέμματα όλων των περαστικών και διερχομένων, ανακαινίστηκε πλήρως κι επαναλειτούργησε τον Σεπτέμβριο του 1995, ενώ το 2002-2003 πραγματοποιήθηκε νέα ριζική ανακαίνιση.

Κατά κοινή ομολογία των περισσοτέρων φορέων του χώρου του τουρισμού, το Μακεδονία Παλλάς είναι ένα από τα πιο γνωστά και πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την ανατολική αστική προκυμαία της πόλης και σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, τον Λευκό Πύργο και το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο.

Σημειώνεται ότι, στο τέλος του χρόνου λήγει η 15ετής σύμβαση του ομίλου Δασκαλαντωνάκη με το ξενοδοχείο.

Εργαζόμενος του ιστορικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το Μακεδονία Παλλάς θα επαναλειτουργήσει, πιθανόν στο δεύτερο εξάμηνο του 2013. Αισιοδοξεί πως στο πλαίσιο του διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί από το ΙΚΑ, στο οποίο και ανήκει πλέον το Μακεδονία Παλλάς, θα προκύψουν πολλοί «μνηστήρες», Έλληνες και ξένοι.






Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ