e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Το κούρεμα και η... υπογραφή

Σε τι ποσοστό προσδοκάται ότι θα φτάσει η συμμετοχή των ευρωπαϊκών τραπεζών στο δεύτερο κατά σειρά «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, που επιχειρείται στη βάση των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου;

Σύμφωνα με τις κατ' αρχήν εκτιμήσεις, λίγο πάνω από το 80%, όταν ο απόλυτος στόχος προσεγγίζει στο 90%. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, από τις διαπραγματεύσεις που εξελίσσονται αυτές τις ώρες στην Φραγκφούρτη, το 80% είναι ένα πολύ πιθανό αποτέλεσμα κι αυτό ακριβώς φέρεται να διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο ο επικεφαλής του IIF που τον επισκέφθηκε στο μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη το βράδυ σε ένα ταξίδι αστραπή στην Αθήνα, για λίγες ώρες. Αλλά, και ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος θα έχει την ευκαιρία να το διαπιστώσει στο ταξίδι που ετοιμάζεται να κάνει τη Δευτέρα στη Γερμανία.

Εννοείται ωστόσο ότι όλα τα παραπάνω, όπως και η εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δις ευρώ, εξαρτώνται από μια βασική προϋπόθεση. Να υπογράψει ο πρόεδρος της ΝΔ τη δεσμευτική επιστολή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου. Διότι αν δεν το κάνει, τότε παύει να υπάρχει και αντικείμενο για το PSI. Προς το παρόν, ο κ. Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται αμετάπειστος, γεγονός το οποίο δυσκολεύει τους όποιους χειρισμούς. Εκφράζεται πάντως η ελπίδα ότι στο τέλος κάτι θα γίνει και το ...πρόβλημα θα διευθετηθεί.
dealnews.gr