e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

«Κόλλησε» στην εφεδρεία το υπουργικό εκτάκτου ανάγκης

Τους ανοιχτούς λογαριασμούς επιχειρούν να κλείσουν στο κυβερνητικό επιτελείο εν όψει της άφιξης της τρόικα στη χώρα μας.Αρχικά τα θέματα τα οποία ήταν προγραμματισμένα να συζητηθούν στο υπουργικό το οποίο συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ήταν το ενιαίο μισθολόγιο και η εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο και όλα αυτά γρήγορα υπό το βάρος της αποστροφής Μέρκελ κατά την οποία «για να μείνει η χώρα στο ευρώ, πρέπει να κάνει ό, τι έχει συμφωνηθεί».


Ωστόσο αργά εχθές το βράδυ προέκυψε κάποιο κόλλημα με το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας καθώς παρατηρείται αδυναμία στην θέσπιση αντικειμενικών και αδιάβλητων κριτηρίων για την εφαρμογή του μέτρου και φημολογείται ότι τίθεται εκτός συζήτησης στο υπουργικό.

Βάσει αυτού η κυβέρνηση αναζητεί τρόπο, προκειμένου να τηρήσει τη δέσμευσή της για περιορισμό του δημοσίου τομέα κατά 30.000 θέσεις εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος.


Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος διαψεύδει το γεγονός ότι η εργασιακή εφεδρεία τίθεται εκτός ατζέντας ενώ ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης επιμένει ότι το θέμα δεν θα συζητηθεί.
dealnews.gr