e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Στις 13/10 η απόφαση για την 6η δόση


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα θα ληφθεί μάλλον στις 13 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "θα εξετάσουν τώρα εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης", δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώπιον της γερμανικής βουλής.

"Δεν είμαι σε θέση να πω ποια θα είναι η απόφαση αυτή, δεν μπορώ να προβλέψω τα συμπεράσματα της τρόικας", πρόσθεσε.

Ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω τροποποίησης της λειτουργίας του ΕΤΧΣ

Ο Σόιμπλε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέων τροποποιήσεων στη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, πέραν εκείνων τις οποίες καλείται σήμερα να επικυρώσει η γερμανική Βουλή.

Σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες περί του πολλαπλασιασμού των διαθεσίμων πόρων του ΕΤΧΣ, με στόχο τη σημαντική αύξηση των δυνατοτήτων δανειοδότησης που διαθέτει, δήλωσε ενώπιον των βουλευτών της γερμανικής βουλής: "Οι κανόνες του ΕΤΧΣ δεν έχουν ακόμη καθορισθεί οριστικά" και όταν θα καθορισθούν, "η Βουλή θα εκφρασθεί επ' αυτού".

Οι τροποποιήσεις που συζητούνται θα επέτρεπαν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να αναλάβει χρέη μέσω μόχλευσης των κεφαλαίων του, πέραν των εγγυήσεων που χορηγούνται από τα κράτη. Ομως το ύψος των εγγυήσεων που θα χορηγηθούν από τη Γερμανία (211 δισεκατομμύρια ευρώ) δεν θα μεταβληθεί, επέμεινε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η οποία έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, ο Σόιμπλε έχει αρκεσθεί να τονίσει ότι τα μέσα που θα τεθούν στη διάθεση του Ταμείου "πρέπει να χρησιμοποιηθούν με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο".
nooz.gr