e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Βάζει στο μάτι τα "golden boys" των τραπεζών η Κομισιόν

Περισσότερα στοιχεία για τα τραπεζικά στελέχη με ετήσιες απολαβές που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με όσα αναφέρει άρθρο των Financial Times.
Στο προσχέδιο των προτάσεων για την εφαρμογή των νέων κατευθυντήριων γραμμών της Βασιλείας ΙΙΙ, η Κομισιόν προτείνει την συγκέντρωση των στοιχείων για τα τραπεζικά στελέχη των οποίων οι αμοιβές ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία θα μεταβιβάζονται στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, η οποία θα τα κοινοποιεί συνολικά, με έναν ενιαίο κατάλογο για τα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο σχετικό άρθρο, οι Financial Times εκτιμούν ότι οι προτάσεις της Κομισιόν ενδεχομένως να προκαλέσουν έντονες τριβές, καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οδηγίες για την εναρμόνιση και την σκλήρυνση των κυρώσεων στις τράπεζες που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ, αλλά και μέτρα εταιρικής διακυβέρνησης για τον τραπεζικό κλάδο με στόχο την μείωση της τραπεζικής εξάρτησης από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης

Το προσχέδιο των μέτρων της Κομισιόν για τον τραπεζικό κλάδο θα πρέπει να επικυρωθεί τόσο από τα κράτη μέλη όσο και από το ευρωκοινοβούλιο.
dealnews.gr