e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

"Καυτό" καλοκαίρι για τις τηλεπικοινωνίες

Υπερκινητικότητα και ανακατατάξεις αναμένονται στην αγορά των τηλεπικοινωνιών τις επόμενες εβδομάδες καθώς τα μέτωπα που έχουν ανοικτά οι εταιρείες του κλάδου έχουν αρχίσει να αυξάνονται.  
Σύμφωνα με την "Ημερησία" στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας, το μείζον ζήτημα δεν είναι άλλο από την επικείμενη διαδικασία για την επαναδειοδότηση του φάσματος συχνοτήτων στα 900 MHz. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του Φθινοπώρου, αλλά η δημόσια διαβούλευση που είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει εντός της εβδομάδας θα αποτελέσει το πρώτο πεδίο αντιπαράθεσης.

Ιδίως, από τη στιγμή που οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προς το υπουργείο Υποδομών είναι να περιληφθούν στη διαδικασία και οι συχνότητες, οι άδειες για τις οποίες λήγουν το 2016 και το 2017.

Πτώση εσόδων

Με δεδομένη τη μείωση των εσόδων, οι τρεις εταιρείες κινητής θα κληθούν να καταβάλουν σημαντικά ποσά για την απόκτηση εκ νέου των αδειών για τη χρήση συχνοτήτων και ακόμη και ο τρόπος καταβολής των χρημάτων έχει μεγάλη σημασία. Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 4 Αυγούστου η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ΟΤΕ. Κυρίως, όσον αφορά στη συγκράτηση των απωλειών που έχει ο όμιλος τόσο στη σταθερή όσο και στην κινητή τηλεφωνία.

Πέραν των αποτελεσμάτων, οι επόμενες εβδομάδες αναμένονται «καυτές» λόγω της συνέχισης των διαπραγματεύσεων της διοίκησης του ομίλου με τους εργαζομένους προκειμένου να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας. Οι δύο πλευρές είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν εκ νέου αύριο και οι προτάσεις που υπάρχουν περιλαμβάνουν ακόμη και νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Επίσης, σύντομα είναι πιθανό να ανακοινωθεί και το νέο οργανόγραμμα του ομίλου το οποίο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα περιλαμβάνει ενιαίες διευθύνσεις των τομέων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας όσον αφορά στο εμπορικό κομμάτι.

Διαπραγματεύσεις

Στη σταθερή τηλεφωνία, η Forthnet συνεχίζει να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζές της, καθώς επιδιώκει τον αναχρηματισμό των δανείων της. Η Forthnet διαπραγματεύεται ένα νέο δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ που θα της επιτρέψει να «αναπνεύσει» για μία διετία από τα ποσά αποπληρωμής των δανείων της που ανέρχονται σε 90 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2011-2012.

Την ίδια στιγμή, η hellas online καλείται να ολοκληρώσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της που έχει ανακοινωθεί.
dealnews.gr