e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ανακούφιση από τους φορείς του τουρισμού

Με ανακούφιση υποδέχεται ο τουριστικός κόσμος της χώρας τη διατήρηση του τουριστικού επιτελείου της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι πρυτάνευσε η λογική και η σταθερότητα λίγο πριν το ζενίθ της τουριστικής περιόδου. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων, Γιώργος Τελώνης, επεσήμανε, ότι η κυβέρνηση έχει καταλάβει τον ρόλο του τουρισμού και ευτυχώς δεν προχώρησε σε αλλαγές και διατήρησε ένα σχήμα που μέχρι τώρα έχει βοηθήσει τον τουρισμό.Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι πολύ θετικό είναι και το γεγονός ότι δεν επαληθεύτηκε αυτή την περίοδο το σενάριο των πρόωρων εκλογών που θα ήταν καταστροφικό για τον ελληνικό τουρισμό, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.


Στο ίδιο μήκος κύματος και το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Σπύρος Γαλιατσάτος ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι επιτέλους μετά από χρόνια στον τουριστικό κλάδο το τουριστικό επιτελείο έχει χαράξει μια στρατηγική που θα ήταν πολύ αρνητική εξέλιξη αυτή να λάμβανε τέλος με την αλλαγή του τουριστικού επιτελείου. Τη στιγμή μάλιστα που κάθε άλλαγη, όπως έχει δείξει το παρελθόν, αυτή συνοδεύεται και με αλλαγές στις δομές του υπουργείου, η διατήρηση της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, πρόσθεσε ο κ. Γαλιατσάτος.

Η ατζέντα του ελληνικού τουρισμού είναι γεμάτη. Νομοσχέδια υπό κατάθεση, εκκρεμή χωροταξικά ζητήματα, αναδιάρθρωση υπηρεσιών (βλέπε ΕΟΤ) κ.α., συνθέτουν ένα σκηνικό που δεν χωράνε αναβολές και πράγματι η αλλαγή στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του τουρισμού, θα δημιουργούσε νέα δεδομένα στο οικοδόμημα του ελληνικού τουρισμού, σε μια κρίσιμη στιγμή, που το μεγάλο στοίχημα είναι η προσέλκυση όλο και πειρισσότερων τουριστών.
nooz.gr