e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

"Απρόβλεπτες" οι συνέπειες από ένα "σκληρό κούρεμα"

Με μία νέα δήλωση στο πλαίσιο της γνωστής σεναριολογίας που εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει από σειρά υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρώπης, και που δε φαίνεται να προσφέρει ουδεμία ουσιαστική βοήθεια στην Ελλάδα, επανήλθε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εκφράζοντας την εκτίμηση πως ένα «σκληρό κούρεμα» της αξίας των ελληνικών ομολόγων θα έθετε σε κίνδυνο άλλες ευρωπαϊκές χώρες και θα είχε απρόβλεπτες επιπτώσεις.

Σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, σημεία της οποίας αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomber, ο κ. Γιούνκερ τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε απολύτως καμία εμπειρία σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί, αν ένα μέλος μίας νομισματικής ένωσης, όπως αυτής που έχουμε, έκανε ένα τέτοιο βήμα», είπε ο κ. Γιούνκερ, αναφερόμενος στο ζήτημα του κουρέματος, προσθέτοντας ότι «οι κίνδυνοι είναι τόσο μεγάλοι, ώστε δεν μπορώ παρά να προειδοποιήσω για μία τέτοια κίνηση».

Αναφερόμενος στις πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα για να διασφαλίσει την αποπληρωμή του χρέους της, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι «θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία για τους Έλληνες», ενώ σημείωσε ότι δεν θεωρεί ότι «οι προοπτικές της Ελλάδας είναι τόσο ζοφερές, όπως περιγράφονται συχνά».

Υπέρ της παροχής από την ΕΕ όσης βοήθειας χρειάζεται η Ελλάδα, για να αποφύγει απολύτως τη χρεοκοπία, τάχθηκε με δηλώσεις του ο επικεφαλής της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank κ. Γιόζεφ Άκερμαν, όπως μεταδίδει το Bloomberg. «Πρέπει να τους βοηθήσουμε(σ.σ.: τους Έλληνες)», δήλωσε ο τραπεζίτης σε συνέντευξη που έδωσε, προσθέτοντας ότι «αν χρειάζονται περισσότερα χρήματα, πρέπει να τα δώσουμε».
dealnews.gr