e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Παπακωνσταντίνου: «δύσκολα θα ανοίξουν οι αγορές για την Ελλάδα το 2012»

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2011-2015 είναι προϋπόθεση για να δοθεί το νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα», τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο της παρουσίαση των μέτρων. Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης για να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η οικονομία. Παράλληλα επισήμανε ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο στην ουσία είναι ένας πολυτετής προϋπολογισμός, είναι «αυτονόητο», καθώς η Ελλάδα έχει δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 24 δισ. ευρώ και θα μπορεί να πληρώνει μισθούς και συντάξεις μόνο εάν μειώσει τα ελλείμματα και το χρέος.


Όπως είπε, «οι αγορές δύσκολα θα ανοίξουν για την Ελλάδα το 2012» και προσέθεσε ότι η αξιολόγηση της τρόικας είναι θετική, αλλά η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει σχέδιο για την έξοδο από την κρίση.

Εξηγώντας γιατί τελικά χρειάζονται πρόσθετα μέτρα, ανέφερε ότι αν και το 2010 «καταφέραμε να μειώσουμε το έλλειμμα από τα 36 στα 24 δισ. ευρώ. Πέσαμε έξω στις προβλέψεις και στους στόχους γιατί είχαμε χειρότερη αφετηρία από αυτή που υπολογίσαμε», εννοώντας ότι τα στοιχεία της προηγούμενης κυβέρνησης (για το έλλειμμα) δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα.
ta nea