e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

«Ανελέητες επιθέσεις σε βάρος της χώρας»

Με αφορμή το επίμαχο δημοσίευμα του Spiegel και το γενικό κλίμα που διαμορφώνεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε σε πανεθνική προσπάθεια κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Ο κ. Παπούλιας έκανε λόγο για ανελέητες και πολλές φορές κατασκευασμένες επιθέσεις σε βάρος της χώρας ενώ ο κ. Προβόπουλος μιλώντας για πονηρούς καιρούς συνέστησε ψυχραιμία και σύνεση.

Ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε την ανάγκη «να πετύχουμε στο ακέραιο τους στόχους του προγράμματος και να κερδίσουμε την εκτίμηση και τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας», προκειμένου «να διακόψει η χώρα την επικίνδυνη φημολογία περί αναδιάρθρωσης, επιμήκυνσης κλπ».

Αναφερόμενος εξάλλου στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο κ. Προβόπουλος σημείωσε ότι αποτελεί ευκαιρία να κινηθεί (η κυβέρνηση) με τόλμη, αποφασιστικότητα και πειθώ και να καλύψει στο συντομότερο δυνατό χρόνο τις αποκλίσεις και τις καθυστερήσεις, που όπως είπε, «πράγματι υπήρξαν και δίνουν λαβή για αρνητικούς σχολιασμούς διεθνώς».


dealnews.gr