e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

«Πιο φιλόδοξη η διάσωση της Πορτογαλίας»

Το οικονομικό σχέδιο διάσωσης της Πορτογαλίας είναι πιο φιλόδοξο από αυτό της Ελλάδας σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σύμφωνα με το Reuters. Την ίδια στιγμή, η ΕΕ βρίσκεται υπό πίεση για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τα πακέτα διάσωσης της Ελλάδας και Ιρλανδίας.



Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Πορτογαλίας κατέληξε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ σχετικά το πακέτο διάσωσης των 78 δισ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα, μετά την κατάρρευση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης λόγω διαφωνίας για τα μέτρα λιτότητας, στέλνοντας το κόστος δανεισμού της Πορτογαλίας στα ύψη.

«Όσον αφορά την Πορτογαλία, η Επιτροπή της ΕΕ, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ συμφώνησαν με τη Λισσαβόνα για ένα πρόγραμμα το οποίο δεν μπορώ να πω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από άποψη δυσκολιών», είπε ο Μπαρόζο σε ελληνικό ημερήσιο τύπο.

«Ωστόσο, θα έλεγα ότι είναι πολύ πιο φιλόδοξο σε πολλούς τομείς, όπως για παράδειγμα σχετικά με το θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», συμπλήρωσε.


Ο ίδιος είπε πως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία αντιμετωπίζουν μια ιστορική πρόκληση και οι προσπάθειες για να ξεπεράσουν το φορολογικό πρόβλημα και το χρέος τους, απαιτούν μια ευρεία πολιτική συναίνεση. «Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την επιτυχία και την αξιοπιστία των μεταρρυθμίσεων σε κάθε χώρα που αντιμετωπίζει δημοσιονομικά προβλήματα, να έχουν εθνική συναίνεση, χωρίς αυτήν δεν μπορεί να γίνει τίποτα», λέγεται ότι είπε.
dealnews.gr