e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Αναστέλλεται η λειτουργία πυρηνικού σταθμού στην Ιαπωνία

Βρίσκεται κοντά σε τεκτονικό ρήγμα


Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό Χαμαόκα, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε τεκτονικό ρήγμα στην κεντρική Ιαπωνία, αποφάσισε τη Δευτέρα την αναστολή της λειτουργίας του, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού της χώρας.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Chubu Electric Power Co, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό Χαμαόκα, έλαβε την απόφαση να αποδεχθεί το αίτημα να κλείσουν οι τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες του σταθμού, προκειμένου η εταιρεία να λάβει νέα μέτρα ασφαλείας.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται περίπου 200 χιλιόμετρα δυτικά του Τόκιο και ο πυρηνικός σταθμός θεωρείται «ο πιο επικίνδυνος», μιας και βρίσκεται σε περιοχή όπου επιστήμονες αναμένουν μεγάλο σεισμό μέσα στις επόμενες τρεις δεκαετίες.

Η εταιρεία αναμενόταν να συζητήσει τις πιθανές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις της από την αναστολή της λειτουργίας του σταθμού, καθώς και τρόπους για να εξασφαλισθεί σταθερή προμήθεια ενέργειας χωρίς αυτόν.

Ο πρωθυπουργός Ναότο Καν ζήτησε την Παρασκευή να κλείσει ο σταθμός λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας της κοινής γνώμης για ένα άλλο πιθανό πυρηνικό ατύχημα μετά την πυρηνική κρίση που προκλήθηκε από το σεισμό και το τσουνάμι.



Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας πιέζει τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται πυρηνικούς σταθμούς στη χώρα να λάβουν αυστηρά μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί μια καταστροφή του μεγέθους της Φουκουσίμα.
ta nea