e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

«Είναι η ώρα για την αναδιάρθρωση»

Αν η Ελλάδα θέλει να καλύτερους όρους για το πακέτο ενίσχυσής της, θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της, δήλωσε ένα ανώτερο στέλεχος της Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Φινλανδίας, σύμφωνα με το Reuters.

Οι Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στην αντιπολίτευση, αλλά είναι πιθανό να αποτελέσoυν μέρος της επόμενης κυβέρνησης, φτάνοντας δεύτεροι στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου μήνα.

«Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αν η Ελλάδα θέλει οποιαδήποτε πρόσθετα οφέλη, είναι η ώρα για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους τους», δήλωσε στο πρακτορείο ο Έρκι Τουομιόγια.

Ερωτηθείς αν αυτό θα σήμαινε ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε «κούρεμα», αντί να συμφωνήσει για την ανανέωση ληξιπρόθεσμων χρεών, ο Τουομιόγια δήλωσε: «Ακριβώς!».

Ο Τουομιόγια, πρόεδρος της Μεγάλης Επιτροπής του Κοινοβουλίου, ο οποίος δίνει την εντολή της κυβέρνησης για θέματα της ΕΕ, είπε ότι δεν μιλούσε εκ μέρους του κόμματος, το οποίο συνεδριάζει την Τρίτη για να συζητήσει τη συμμετοχή της Φινλανδίας στη διάσωση της Πορτογαλίας.

Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας διατηρεί το δικαίωμα να ψηφίσει για τα σχέδια διάσωσης, αλλά το κατά πόσον θα πρέπει να εγκρίνει τις αλλαγές, εξαρτάται από τους νέους όρους που ζητούνται.

dealnews.gr