e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίζονται τον Ιανουάριο οι μηνιαίες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων

Στόχος να αντληθούν 4 δισ. ευρώ


Κανονικά θα συνεχισθούν από τον Ιανουάριο οι μηνιαίες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Π.Χριστοδούλου στο Reuters η έκδοση εντόκων γραμματίων θα συνεχισθεί κανονικά τον Ιανουάριο, μετά την παύση του Δεκεμβρίου.


«Δεν έχει αλλάξει κάτι, ισχύει το πρόγραμμά μας για έκδοση κάθε δεύτερη και Τρίτη του μήνα, εκτός από τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο», είπε ο κ. Χριστοδούλου. Βάσει του προγράμματος του ΟΔΔΗΧ, οι επόμενες εκδόσεις εντόκων γραμματίων θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 18 Ιανουαρίου.

Ο ΟΔΔΗΧ ξεκίνησε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο τις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων του Δημοσίου τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας σε μηνιαία βάση, από τριμηνιαία βάση, με στόχο την καλύτερη διαχείριση των διαθεσίμων του.



Στόχος για τον Ιανουάριο 2011 είναι η άντληση 4,48 δισ. ευρώ, καθώς στις 14 Ιανουαρίου λήγουν ετήσιοι τίτλοι ύψους 1,04 δισ. ευρώ, εξαμηνιαίοι τίτλοι ύψους 2 δισ. ευρώ, ενώ στις 21 Ιανουαρίου λήγουν τρίμηνοι τίτλοι ύψους 1,44 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων τον Νοέμβριο το Δημόσιο δανείσθηκε με επιτόκιο 4,10% έναντι 3,75% που ήταν στην προηγούμενη έκδοση της 19ης Οκτωβρίου. Στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων δανείσθηκε με επιτόκιο 4,82%. Στην αμέσως προηγούμενη έκδοση, τον Οκτώβριο, το επιτόκιο ήταν 4,54%.
 
ta nea