e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Άστατος ο καιρός των Χριστουγέννων

Σε αντίθεση με το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα θα φέρουν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και βροχοπτώσεις, ενώ τα χιόνια θα κάνουν την επανεμφάνιση τους μετά τις μέρες των εορτών. Γενικά αίθριο καιρό με εξασθένηση των νοτιάδων, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα. Τοπικές νεφώσεις µε πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, ενώ θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες.


Για αύριο, παραμονή Χριστουγέννων, βροχές και σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανόν να σηµειωθούν στα κεντρικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα. Το βράδυ προβλέπεται εκδήλωση καταιγίδων στα δυτικά με πιθανότητα να ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις και μπορεί στα πελάγη τοπικά να φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Βροχερός ωστόσο, θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ανήμερα των Χριστουγέννων. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας και ηπειρωτικής Ελλάδας. Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου, στην Μακεδονία- Θράκη, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα στους 16, στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου στους 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 21 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου στους 19.


ta nea