e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ενίσχυση της οικονομίας της Ευρωζώνης υπόσχεται η Κίνα


Επανέρχονται τα σενάρια για στήριξη της Ελλάδας


Την πρόθεση της Κίνας να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ομαλότητας στην Ευρωζώνη και να υποστηρίξει τις προσπάθειες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επιβεβαίωσε σήμερα Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, κληθείς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου να σχολιάσει δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για χρηματοδοτική στήριξη της ζώνης του ευρώ από την Κίνα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Ζιάνγκ Γιού δήλωσε ότι η Ευρωζώνη αποτελεί ένα σημαντικό χώρο επενδύσεων σε συνάλλαγμα για την Κίνα.


«Η Κίνα προτίθεται να βοηθήσει για την αποκατάσταση της υγείας της Ευρωζώνης και θα υποστηρίξει τις αντίστοιχες προσπάθειες που καταβάλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», δήλωσε ο Ζιάνγκ Γιού.

Σημειώνεται πως κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα στις αρχές Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο είχε εκφράσει την πρόθεση της χώρας του να προχωρήσει σε αγορές ελληνικών ομολόγων στο μέλλον.

Όπως είχε τονίσει τότε, το Πεκίνο έχει ήδη στην κατοχή του ελληνικά ομόλογα, ενώ σκοπεύει να αγοράσει και νέα όταν η Ελλάδα βγει στις αγορές. «Είμαστε έτοιμοι, χέρι με χέρι με την ΕΕ, σαν επιβάτες στο ίδιο πλοίο, να ενισχύσουμε τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο Γουέν Τζιαμπάο.

Ωστόσο, η πρόθεση της Κίνας να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ομαλότητας στην Ευρωζώνη συνδέεται και με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην Διοίκηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και με τις αυξημένες πιθανότητες που έχει πλέον το ασιατικό κράτος να αναλάβει Κινέζος αξιωματούχος την ηγεσία του ΔΝΤ μετά την αποχώρηση του Ντομινίκ Στρος Καν.


ta nea