e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Σπάνια και συλλεκτικά έργα στο σφυρί από τον οίκο Hellenic Auctions

Δημοπρασία στη Θεσσαλονίκη


«Η χρωματοθήκη του Πικάσο», ανέκδοτο χειρόγραφο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου αφιερωμένο στον Ισπανό ζωγράφο και το γλυπτό του Μιχαήλ Τόμπρου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» συγκαταλέγονται στα 120 έργα τέχνης, που θα δημοπρατηθούν την ερχόμενη Δευτέρα από τον οίκο «Hellenic Auctions», στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο Electra Palace).Το υπογεγραμμένο χειρόγραφο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, γραμμένο για τον Πάμπλο Πικάσο, είναι διακοσμημένο από τον ίδιο τον ποιητή με ένα σχέδιο, εμπνευσμένο από το έργο του μεγάλου ζωγράφου.


Σε ό,τι αφορά το γλυπτό του Μιχαήλ Τόμπρου «Γεώργιος Καραϊσκάκης», πρόκειται για μια υπογεγραμμένη μικρογραφία του ύψους 4 μέτρων έφιππου ανδριάντα του ήρωα της ελληνικής επανάστασης, στο Ζάππειο.

Τη μικρογραφία αυτή χάρισε ο Δήμος Αθηναίων, κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα, το 1971, στον τότε αντιβασιλέα Ζωιτάκη. Το έργο συνοδεύεται και από τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ της εποχής, στο οποίο καταγράφεται η παράδοση του γλυπτού στο Ζωιτάκη από τον τότε δήμαρχο Αθηναίων.

Εκτός από τα δύο παραπάνω έργα στο σφυρί βγαίνουν άλλα περίπου 120 σπάνια και συλλεκτικά έργα, των Πανταζή, Μαλέα, Γαΐτη, Ακριθάκη, Διαμαντόπουλου, Τάκη, Φασιανού, Μυταρά και πολλών άλλων.
 
ta nea