e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου μετά από τέσσερις ημέρες πτώσης

Πάνω από τα 81 δολάρια το βαρέλι


Ανοδικά κινούνται την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά από τέσσερις ημέρες συνεχούς πτώσης, με τους αναλυτές να αποδίδουν τη νέα εξέλιξη στη μεγάλη μείωση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων καυσίμων.Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού, για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου, κατέγραφε άνοδο κατά 61 σεντς στα 81,05 δολάρια το βαρέλι. Στις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις η τιμή του υποχώρησε κατά 7,5 δολάρια περίπου.


Η τιμή του Μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου ήταν επίσης ενισχυμένη κατά 47 σεντς στα 83,75 δολάρια.


«Η εβδομαδιαία ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, που έδειξε μεγάλη μείωση των αποθεμάτων αργού, βενζίνης και προϊόντων διύλισης, ενίσχυσε την άνοδο των τιμών», δήλωσε ο Βίκτορ Σουμ, αναλυτής της Purvin & Gertz, στη Σιγκαπούρη.

Το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 7,3 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση κατά 100.000 βαρέλια.

Στην Νέα Υόρκη,το αργό έκλεισε την Τετάρτη με απώλειες 1,90 δολαρίων στα 80,44 δολάρια και στο Λονδίνο, το Μπρεντ έκλεισε επίσης με πτώση, κατά 1,45 δολάρια στα 83,28 δολάρια το βαρέλι.
 
ta nea