e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Κόντρα για τις μετατάξεις εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Διίστανται οι απόψεις


Σε «καυτό» θέμα εξελίσσεται η υπόθεση των μετατάξεων εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπως ορίζει ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής. Αντιδρώντας στις μετατάξεις, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ Β.Αλεβιζόπουλος μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 προανήγγειλε κινητοποιήσεις. Ο γγ του υπουργείου Μεταφορών Χ.Τσιώκας απάντησε πως οι μετατάξεις θα γίνουν όπου υπάρχει ανάγκη, ωστόσο ο υφυπουργός Μεταφορών Σπ.Βούγιας εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια ημέρα οι εν λόγω εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στον ιδιωτικό τομέα.Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Αλεβιζόπουλος δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5, ότι 325 πιλότοι με αμοιβές από 4.000 έως 11.000 ευρώ και 162 τεχνικοί αεροσκαφών, θα μεταταχθούν στην ΥΠΑ, χωρίς να έχουν εργασιακό αντικείμενο.


«Η ΥΠΑ είναι κερδοφόρα, δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο» δήλωσε ο κ. Αλεβιζόπουλος, προαναγγέλοντας κινητοποιήσεις.


Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο γγ του υπουργείου Μεταφορών Χάρης Τσιώκας δήλωσε πως «θα γίνουν μετατάξεις σε όποιο τομέα του Δημοσίου υπάρχει ανάγκη, και με το μισθολογικό πλαφόν των δημοσίων υπαλήλων υπουργείου Μεταφορών, στις 3.500 ευρώ».

Ωστόσο, ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας, δήλωσε στον σταθμό ότι ελπίζει κάποια μέρα να απορροφηθούν οι εν λόγω εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Εξάλλου, ο κ. Τσιώκας πρόσθεσε ότι δε θα γίνουν απολύσεις στον τομέα των Μεταφορών, ακόμη και αν καταργηθούν οι θέσεις, λόγω συγχωνεύσεων.

Εξάλλου, ο κ. Τσιώκας δήλωσε ότι θα ανατεθούν σε ιδιώτες οι έλεγχοι εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς, ενώ σε ό,τι αφορά στο ύψος της αύξησης για το νέο ενιαίο εισιτήριο έκανε λόγο για «μικρή λογική αύξηση».

Η νέα τιμή του εισιτηρίου εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 1,20 έως 1,50 ευρώ.


ta nea