e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Με μικρά κέρδη άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών


Θετική εκκίνηση στις ευρωπαϊκές αγορές


Με κέρδη άνοιξε σήμερα, Τετάρτη, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Η αγορά κινείται σταθεροποιητικά με το κλίμα να είναι σχετικά βελτιωμένο μετά την ανακοίνωση του Eurogroup για τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 20 στις 10.40 π.μ. σημείωνε άνοδο 0,36%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 0,37%, ενώ ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 0,05%. Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών σημείωνε άνοδο 0,14%.


Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 8,2 εκατ. ευρώ, ενώ 28 μετοχές σημείωναν άνοδο, 28 κατέγραφαν πτώση και 19 μετοχές παρέμειναν αμετάβλητες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ανοδικά παρά τις ανησυχίες των επενδυτών για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ιρλανδίας και τις εξελίξεις σε κράτη με υψηλό χρέος όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιρλανδών, Ευρωπαίων και αξιωματούχων του ΔΝΤ συνεχίζονται σήμερα και η πολιτική αβεβαιότητα τροφοδοτεί τη νευρικότητα.

Τα spreads των ομολόγων των περιφερειακών οικονομιών της ζώνης του ευρώ κινούνται στο άνοιγμα των συναλλαγών σταθεροποιητικά. Χαμηλότερα των 930 μονάδων βάσης διαμορφώνεται το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου. Στις 577 μονάδες βάσης το spread του ιρλανδικού δεκαετούς ομολόγου, στις 439 μονάδες του πορτογαλικού δεκαετούς ομολόγου και στις 201 μονάδες βάσεως το spread του ισπανικού δεκαετούς ομολόγου.

Με κέρδη 0,009% άνοιξε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, άνοδο 0,24% σημείωσε το Χρηματιστήριο του Παρισιού, ενώ άνοδο 0,19%.κατέγραψε ο δείκτης DΑΧ. Με ισχνή άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 14,56 μονάδες, σε ποσοστό 0,15%, και διαμορφώθηκε στις 9.811,66 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Στις πρωινές συναλλαγές η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού πετρελαίου υποχωρούσε κατά 22 σεντς στα 82,12 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ σημείωνε πτώση κατά 23 σεντς στα 84,50 δολάρια το βαρέλι.
 
ta nea