e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Δεν επιβεβαιώνονται οι φήμες για εξαγορά της Adobe από τη Microsoft

«Θα μείνουμε ανεξάρτητοι»


Η Adobe Systems σκοπεύει να συνεχίσει την πορεία της ως ανεξάρτητη εταιρεία, διαβεβαιώνει ο διευθύνων σύμβουλός της, έπειτα από το δημοσίευμα που θέλει τη Microsoft να ενδιαφέρεται για την εξαγορά της.«Οι προοπτικές ανάπτυξης της Adobe είναι τόσο μεγάλες που το ενδιαφέρoν μας εστιάζεται στην αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών ως ανεξάρτητη εταιρεία» δήλωσε τη Δευτέρα ο Σαντάνου Ναράγιεν στους Financial Times Deutschland.



Όπως υπενθυμίζει το Reuters, η αξία της μετοχής της Adobe εκτοξεύτηκε στα ύψη στις 7 Οκτωβρίου, όταν οι New York Times ανέφεραν ότι ο Ναράγιεν είχε πρόσφατα μυστική συνάντηση με τον Στιβ Μπάλμερ, διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, στα γραφεία της Adobe στο Σαν Φρανσίσκο.


Όμως ο Ναράγιεν διευκρίνισε στους Financial Times Deutschland ότι η εταιρεία του έχει συχνές επαφές με όλες τις μεγάλες εταιρείες πληροφορικής και λογισμικού, προκειμένου να διασφαλίσει τη συμβατότητα των προϊόντων της.


Σύμφωνα με το αρχικό δημοσίευμα των New York Times, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη μυστική συνάντηση «ήταν η Apple και ο έλεγχος που ασκεί στην αγορά κινητών τηλεφώνων, καθώς και το πώς οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν να συνεργαστούν στον πόλεμο κατά της Apple».

Η Apple αρνείται να υποστηρίξει την τεχνολογία Flash στις δημοφιλείς συσκευές iPhone και iPad, επικαλούμενη προβλήματα ασφάλειας και τεχνολογικούς περιορισμούς στο λογισμικό της Adobe.


Κλιμακώνοντας τη διένεξη, η Apple ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι στο εξής οι υπολογιστές Mac δεν θα πωλούνται με προεγκατεστημένο το Flash.
 
ta nea