e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Χρυσοχοΐδης: "Σε δυο εβδομάδες έτοιμος ο αναπτυξιακός νόμος"

Σε δυο εβδομάδες θα είναι έτοιμος ο νέος αναπτυξιακός νόμος, όπως δήλωσε από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΕΤΕ ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισημαίνοντας ότι βασική του φιλοσοφία είναι οι φοροαπαλλαγές και οι αποσβέσεις. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο νέος νόμος αποτελεί τομή στη μεταπολιτευτική πρακτική της «φούσκας» των επιδοτήσεων που ακολουθήθηκε. Όπως είπε, θα προσφέρει ειδικά κίνητρα για την ενθάρρυνση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, των νέων δράσεων, της επιχειρηματικότητας των νέων και προσφέρει μια ολοκληρωμένη, ρεαλιστική και δυναμική προοπτική για την υπέρβαση της κρίσης.


«Λέμε ναι στην ποιότητα και την καινοτομία, αρνούμαστε να μπούμε στο φαύλο κύκλο της ατέρμονης κρατικής επιδότησης χωρίς αντίκρισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Αναφερόμενος στο πλέγμα δράσεων του υπουργείου, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε στους επιχειρηματίες του κλάδου, ότι δημιουργούνται σύγχρονα επενδυτικά ταμεία που παρέχουν εγγυήσεις, χαμηλότοκα δάνεια και κεφάλαιο εκκίνησης στις επιχειρήσεις συνδυάζοντας τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων με τραπεζικά κεφάλαια.

Δημιουργείται όπως είπε δηλαδή μια μόχλευση που αναμένεται να προσφέρει μέχρι το τέλος του έτους περίπου 2 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις. Στο ίδιο πνεύμα μετατρέπεται το ΤΕΜΠΜΕ σε μια οιονεί επενδυτική τράπεζα μετονομάζοντάς το σε «Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης» (ΕΤΕΑΝ). Υπολογίζεται πως το νέο ταμείο θα δώσει, σε συνεργασία με τις τράπεζες, περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ στην αγορά το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.


Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες του τουρισμού ζήτησαν να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ αλλά και με αφορμή το νέο αναπτυξιακό να λάβουν σάρκα και οστά οι προτάσεις τους κα να μην σκοντάψουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.


nooz.gr