e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Εταιρείες αρνούνται να ανεφοδιάσουν ιρανικά αεροσκάφη σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Παραδέχεται η Τεχεράνη


Το Ιράν επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι ορισμένες εταιρείες αρνούνται να ανεφοδιάσουν με καύσιμα τα αεροσκάφη της σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια και τόνισε ότι θα προβεί σε αντίποινα, εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή.Η Τεχεράνη έχει προσπαθήσει να υποβαθμίσει τις επιπτώσεις των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της, οι οποίες είχαν ενισχυθεί τον Ιούνιο και είχε δηλώσει ότι οι πληροφορίες πως τα ιρανικά αεροσκάφη αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεφοδιασμού αποτελούν «ψυχολογικό πόλεμο».



Μιλώντας την Τρίτη σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ δήλωσε ότι «δυστυχώς, ορισμένες δυτικές εταιρείες έχουν υιοθετήσει ακατάλληλες πολιτικές».

«Η συμβουλή μας προς τις κυβερνήσεις τους είναι να μην ενεργούν κατά παράβαση των κανονισμών ακόμα και αυτής της παράνομης απόφασης», δήλωσε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος του Ιράν.

Η Royal Dutch Shell είναι η πρώτη εταιρία που αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό της για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών της Iran Air, δήλωσε τον Ιούλιο πηγή της εταιρίας. Από τότε και άλλες εταιρίες διέκοψαν τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών της Iran Air.

«Η συνέχιση της τακτικής αυτής από τις εταιρίες αυτές θα θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντά τους. Δεν πρόκειται να το ανεχτούμε αυτό και ο τρόπος με τον οποίο θα τις αντιμετωπίσουμε είναι στην ημερήσια διάταξη» υπογράμμισε ο Ιρανός εκπρόσωπος χωρίς να διευκρινίσει ποια θα είναι τα αντίποινα.


ta nea