e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

News Corp: Πώληση μεριδίων σε τρία κινεζικά κανάλια

Στην πώληση των πλειοψηφικών μεριδίων της σε τρία κινεζικά τηλεοπτικά κανάλια θα προχωρήσει ο κολοσσός των ΜΜΕ, News Corp. σύμφωνα με σημερινή δήλωση της διοίκησης. Τα μερίδια της εταιρείας του Ρούπερτ Μέρντοχ θα αγοράσει ένα κεφάλαιο που υποστηρίζει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ΜΜΕ της Κίνας.


Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η China Media Capital θα αποκτήσει τον έλεγχο των τηλεοπτικών δικτύων Xing Kong, Xing Kong International και Channel Mainland China.

Η China Media Capital αποτελεί ένα ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο με ενεργητικό ύψους 5 δισ. γιουάν, το οποίο υποστηρίζεται από την Shanghai Media Group –τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην Κίνα και κυρίαρχο παίκτη στη Σαγκάη.

Η κίνηση αυτή κατά πολλούς σηματοδοτεί το τέλος της παντοδυναμίας της News Corp στον αυστηρά ελεγχόμενο από το κράτος κλάδο των μέσων ενημέρωσης στην Κίνα. Κατά καιρούς, διάφοροι περιορισμοί και απαγορεύσεις του Πεκίνου έχουν προκαλέσει οργή τόσο στην εταιρεία όσο και σε άλλες ομοειδείς εταιρείες της Δύσης.


NAFTEMPORIKI.GR