e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Αύξηση 137% στα κέρδη πρώτου εξαμήνου για την Frigoglass

Aνοδος 30% στις πωλήσεις

Η Frigoglass, o μεγαλύτερος παγκοσμίως κατασκευαστής εξοπλισμού επαγγελματικής ψύξης, είπε την Τρίτη ότι τα καθαρά κέρδη στο πρώτο εξάμηνο του 2010 σημείωσαν άλμα 137%, χάρη στην ισχυρή ανάκαμψη των αγορών στην Ανατολική Ευρώπη και την Ασία.








Τα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου του 2009 είχαν πληγεί σημαντικά από την παγκόσμια ύφεση, που επηρέασε αρνητικά την ζήτηση για τα προϊόντα της εταιρίας.






«Η ανάπτυξη αυτή υποστηρίζεται σημαντικά από την ευρεία γεωγραφική διασπορά των δραστηριοτήτων μας καθώς η ανοδική πορεία του κλάδου επαγγελματικής ψύξης προήλθε από τις αγορές της Ασίας/Ωκεανίας, την ανάκαμψη της Ανατολικής Ευρώπης και την θετική πορεία της Αφρικής /Μέσης Ανατολής», είπε ο διευθύνων σύμβουλος, Πέτρος Διαμαντίδης.






«Αναμένουμε θετικές προοπτικές στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ παραμένουμε επιφυλακτικοί σχετικά με τις προοπτικές ανάκαμψης της Δυτικής Ευρώπης», είπε.






Η μετοχή της εταιρίας έχει σημειώσει άνοδο 39,7% από τις αρχές του έτους, σημειώνοντας υπεραπόδοση σε σχέση με τον γενικό δείκτη που έχει υποχωρήσει 20,4% την ίδια περίοδο.


ta nea
Η εταιρία που προμηθεύει με ψυγεία την Coca-Cola Hellenic και ζυθοποιίες, όπως η Heineken, είπε ότι τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 14,8 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις αυξήθηκαν 30% σε ετήσια βάση, στα 235,9 εκατ. ευρώ.