e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ο εθισμός στο διαδίκτυο προκαλεί κατάθλιψη

Οι έφηβοι που αφιερώνουν πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου τους στο διαδίκτυο έχουν 150% φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν συμπτώματα κατάθλιψης σε σύγκριση με τους κοινούς χρήστες του διαδικτύου, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Κινέζων επιστημόνων.








«Κάποιοι περνούν περισσότερες από δέκα ώρες την ημέρα [στο διαδίκτυο] και εκδηλώνουν συμπτώματα και ενδείξεις εθισμού στην πλοήγηση στο διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια», υπογραμμίζει ο δρ Λαμ, ένας από τους συντάκτες της εργασίας που δημοσιεύτηκε σήμερα στο επιστημονικό περιοδικό «Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine».






«Δεν μπορούν να βγάλουν το διαδίκτυο από το μυαλό τους, αισθάνονται εκνευρισμό όταν είναι μακριά από τον υπολογιστή μετά από λίγο», τόνισε στη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του University of Notre Dame στο Σύδνεϋ.






«Δεν θέλουν να δουν τους φίλους τους, να συμμετέχουν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, να περνούν χρόνο με τους γονείς ή τα αδέρφια τους», συμπληρώνει ο δρ Λαμ. «Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι οι νέοι που δεν έχουν διανοητικά προβλήματα αλλά κάνουν παθολογική χρήση του διαδικτύου μπορούν να εμφανίσουν εξʼ αιτίας αυτού κατάθλιψη».


NAFTEMPORIKI.GR






Ο ερευνητής Λόρενς Λαμ περιέγραψε ορισμένα από τα συμπτώματα της υπερβολικής χρήσης του διαδικτύου –5 έως 10 ώρες την ημέρα– μεταξύ των οποίων είναι η ταραχή που νιώθουν οι έφηβοι όταν βρίσκονται μακριά από τον υπολογιστή καθώς και η απουσία ενδιαφέροντος για τις κοινωνικές επαφές.