e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Νέα σύγχρονα μέσα για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος

Ανεξάρτητη Αρχή αναλαμβάνει τους ελέγχους


Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την σύσταση Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης θα παρουσιάσει σε λίγη ώρα στο υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Χ.Καστανίδης.Ουσιαστικά με την νέα νομοθετική παρέμβαση τροποποιούνται οι διατάξεις του Ν. 3691/2008 «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και άλλες διατάξεις», προκειμένου να εκσυγχρονισθεί το θεσμικό οπλοστάσιο και να καταστεί πιο αποτελεσματικό στο κυνήγι του μαύρου χρήματος.


Το νέο σχέδιο νόμου δεν επηρεάζει την λειτουργία της υφιστάμενης Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, ωστόσο την αναβαθμίζει τόσο σε επίπεδο αρμοδιοτήτων , όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Βάρος δίδεται και στους ελέγχους των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώκει την μετάβαση από έναν επιδερμικό έλεγχο του πόθεν έσχες σε ένα πλαίσιο λεπτομερών ελέγχων που θα αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα και δεν θα αφήνουν σκιές.


ta nea