e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Καλή η Ευρωπαϊκή Ένωση, κακό το ευρώ υποστηρίζουν οι Ευρωπαίοι

Έρευνα του German Marshall Fund και ιταλικού ερευνητικού κέντρου

To 55% των Ευρωπαίων δεν βλέπει ως κάτι θετικό το Ευρώ για την οικονομία της χώρας τους, την ώρα που το 63% πιστεύει πως η συμμετοχή στην Ε.Ε. τους έχει ωφελήσει οικονομικά, σύμφωνα με έρευνα για τις παγκόσμιες τάσεις του 2010 από το German Marshall Fund των ΗΠΑ και το ερευνητικό κέντρο της Ιταλίας Compagnia di San Paolo.

Τα πρωτεία στην σχετική λίστα άρνησης έχουν οι Γάλλοι με 60% και οι Γερμανοί με 53% ενώ ακολουθούν οι Ισπανοί με 53% και οι Πορτογάλοι με 52%. Παρόλα αυτά η πλειοψηφία των ευρωπαίων, 63%, θεωρεί ότι η συμμετοχή της χώρας τους στην Ε.Ε. έχει ενισχύσει την οικονομία της.

Ακόμη το 57% των Ευρωπαίων θεωρεί ότι τα οικονομικά προβλήματα της Ε.Ε. θα πρέπει να οδηγήσουν σε ισχυρότερη συνεργασία και διακυβέρνηση.
Στα υπόλοιπα θέματα που εξετάστηκαν, το 64% των συμμετέχοντων στην έρευνα θεωρεί πως η χώρα τους θα πρέπει να μειώσει τα στρατεύματα στο Αφγανιστάν ενώ μόνο οι Αμερικανοί νιώθουν αισιόδοξοι (51%) για σταθεροποίηση της κατάστασης εκεί.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 13.000 Ευρωπαίους, έντεκα διαφορετικών χωρών, την Τουρκία και τις ΗΠΑ μεταξύ 1 και 29ης Ιουνίου.

Πηγή: enet.gr