e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

1.113 «φτωχοί» με πισίνες

Μπλόκο στη... χλιδάτη φοροδιαφυγή επιχειρεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Οι συντονισμένες έρευνες των τελευταίων ημερών απέδωσαν καρπούς καθώς διαπιστώθηκε πως:


1.113 ιδιοκτήτες πισίνων δεν τις είχαν δηλώσει για να αποφύγουν τα τεκμήρια και κατ’ επέκταση το πόθεν έσχες.

14 «σκαφάτοι» στη μαρίνα Αλίμου είχαν εγγράψει τις θαλαμηγούς τους σε off shore εταιρείες αποφεύγοντας την τσιμπίδα της εφορίας. Τα συγκεκριμένα σκάφη δεσμεύτηκαν από τις αρχές.
Δεκάδες ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη δήλωναν εισοδήματα πείνας ή δεν έμπαιναν στον κόπο να δηλώσουν τα ΙΧ τους. Πιο αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν έλεγχοι με αεροφωτογραφίες και παράλληλα αξιοποιήθηκαν στοιχεία εταιρειών οι οποίες κατασκευάζουν πισίνες. Από τους ελέγχους προέκυψε πως 1.113 άτομα είχαν στις βίλες τους πισίνες τις οποίες δεν είχαν δηλώσει.
Eτσι ξέφευγαν από το τεκμήριο απόκτησης αλλά και το τεκμήριο διαβίωσης. Τώρα θα κληθούν από τις εφορίες για να δικαιολογήσουν το πόθεν έσχες και να πληρώσουν τα σχετικά πρόστιμα.
Εξάλλου χθες κατά τις ίδιες πληροφορίες άνδρες του ΣΔΟΕ έκαναν έφοδο στον Aλιμο.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε 20 θαλαμηγούς μήκους 15 - 30 μέτρων. Οι 14 εξ αυτών δεν είχαν δηλωθεί στην εφορία και ήταν εγγεγραμμένες σε εξωχώριες εταιρείες του Λονδίνου. Oλες μάλιστα οι λονδρέζικες εταιρείες είχαν την ίδια διεύθυνση.
Aμεσα δόθηκε εντολή να δεσμευθούν και τα 14 σκάφη, γεγονός που θορύβησε τους ιδιοκτήτες τους (επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι κ.λπ.), μερικοί εκ των οποίων απευθύνθηκαν στο ΣΔΟΕ.
Τους ξεκαθαρίστηκε ότι για να πάρουν πίσω τα σκάφη τους θα πρέπει να κάνουν συμπληρωματική δήλωση στην εφορία, για να υπολογιστούν οι αναλογούντες φόροι.
Κι αυτό καθώς τα σκάφη θα έπρεπε να έχουν δηλωθεί στο Ε1.

Εξάλλου χθες έγιναν γνωστά και τα αποτελέσματα των αιφνιδιαστικών ελέγχων που είχε κάνει το ΣΔΟΕ έξω από νυκτερινά κέντρα στη Θεσσαλονίκη καταγράφοντας τις πινακίδες των παρκαρισμένων αυτοκινήτων. Από τις διασταυρώσεις που έγιναν στη συνέχεια προέκυψε πως όλοι οι ιδιοκτήτες των πολυτελών αυτοκινήτων (με αξία σε πολλές περιπτώσεις άνω των 100.000 ευρώ) φοροδιέφευγαν.
Σύμφωνα με το «Mega» διαπιστώθηκε πως έμπορος ο οποίος δήλωνε ετήσιο εισόδημα 7.700 ευρώ είχε στην κατοχή του μια Bentley αξίας 200.000 ευρώ, την οποία δεν είχε δηλώσει στην εφορία.
Ιδιωτικός υπάλληλος ο οποίος είχε να υποβάλει φορολογική δήλωση από το 2003 κυκλοφορούσε με Porsche.
Σε μία άλλη περίπτωση ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων είχε στο όνομά του πανάκριβο τζιπ, το οποίο δεν δήλωνε στη φορολογική του δήλωση.

Πηγή: ethnos.gr