e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ικανοποιημένη από τις διαβεβαιώσεις Μπιρμπίλη για τις μονάδες η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ



«Όχι σε αεριτζήδες επενδυτές»


Την ικανοποίησή της για τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης μονάδων της ΔΕΗ και ότι θα συζητηθούν τα πάντα εκτός από αυτό, εκφράζει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους, η κ.Μπιρμπίλη τόνισε ότι «συζητάμε τα πάντα εκτός από την πώληση μονάδων της ΔΕΗ» και επίσης ότι «η κυβέρνηση έπεισε τους κοινοτικούς εταίρους ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης».

Όπως ανέφερε επίσης η κ. Μπιρμπίλη, εξασφαλίστηκε παράταση έως το τέλος του χρόνου, προκειμένου η κυβέρνηση να παρουσιάσει την πρότασή της για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Ήδη, είπε η κ. Μπιρμπίλη, συζητούνται τεχνικά θέματα για τα οποία θα υπάρξει κατάληξη στο τέλος του χρόνου.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, λέει «ναι» στις επενδύσεις που θα οδηγήσουν στον «ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό» και «όχι» σε «αεριτζήδες επενδυτές που θέλουν έτοιμα και σίγουρα λεφτά για να φουσκώσουν τους ήδη παχυλούς μισθούς τους».

Ο κ. Φωτόπουλος πρόσθεσε ότι «η ΔΕΗ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τον υγιή ανταγωνισμό», ενώ έκανε λόγο για «έγκλημα και βιασμό» της ΔΕΗ που δεν μπορεί να τους αφήσει αδρανείς.

Προειδοποίησε μάλιστα με απεργίες σε περίπτωση που πωληθούν μονάδες της ΔΕΗ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς.


ta nea