e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ευθύνες στη ΝΔ για τις καθυστερήσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης επέρριψε ο Γ.Μαγκριώτης

«Προκύπτουν προβλήματα»

Το Μετρό της Θεσσαλονίκης παρελήφθη με πολλά προβλήματα από την προηγούμενη κυβέρνηση και με καθυστέρηση περίπου 2,5 χρόνων εκτός χρονοδιαγραμμάτων δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος επισκέφθηκε τα έργα.


Όπως είπε, η προηγούμενη κυβέρνηση «έδινε χρόνο ολοκλήρωσης της πρώτης γραμμής στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης ως το τέλος του 2012».


«Μόνο οι αρχαιολόγοι στον σταθμό της Αγίας Σοφίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί εκεί η ανασκαφή, έδωσαν χρόνο ολοκλήρωσης εργασιών το 2013. Αυτή είναι η αλήθεια των μεγάλων υποσχέσεων της προηγούμενης κυβέρνησης» δήλωσε.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι στην εξέλιξη του έργου προβάλλουν «ανεξήγητα προβλήματα» και φορείς της πόλης, όπως το Παπάφειο. «Το Δημόσιο θα αποζημιώσει το Παπάφειο, όπως θα αποζημιώσει και κάθε πολίτη» δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο κ. Μαγκριώτης τόνισε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στον ΟΣΕ και στη ΔΕΗ «που έπρεπε να είχαν γίνει πριν από πολλά χρόνια, ώστε να γίνουν πολύ πιο αποτελεσματικοί και να προσφέρουν στην οικονομία, τον πολίτη και στους εργαζόμενους».

«Για τη ΔΕΗ η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί με πολύ σαφήνεια. Είμαστε υπέρ του ανοίγματος της αγοράς, άλλωστε η Ελλάδα έχει παραπεμφεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, γιατί έχει καθυστερήσει, αλλά δεν είμαστε υπέρ της διάλυσης της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ έχει και παρελθόν και παρόν και μέλλον. Θα τη στηρίξουμε, γιατί προσφέρει φθηνή ενέργεια και εργασία» πρόσθεσε.

Για τον ΟΣΕ τόνισε ότι το υπουργείο έχει καταρτίσει πρόγραμμα «εξυγίανσης κατ' αρχήν», γιατί «παράγει τα μεγαλύτερα ελλείμματα στη χώρα», εξαιτίας κακών επιλογών του παρελθόντος και των δανείων του, που αντανακλούν στο έλλειμμα και στο χρέος της χώρας. Τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι «κατά των απολύσεων, αλλά υπέρ των μετατάξεων», ώστε να καλυφθούν άλλοι τομείς της δημόσιας διοίκησης που παρουσιάζουν κενά και ελλείμματα.

Ο κ. Μαγκριώτης επιθεώρησε τα έργα για τον νέο ασφαλτοτάπητα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην ανατολική είσοδο της πόλης, από την πλευρά του Φοίνικα. Η αποκατάσταση του οδοστρώματος ολοκληρώθηκε από τη γέφυρα του Φοίνικα, ως το νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει το τμήμα από το νοσοκομείο, έως και τα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης (Νομαρχία).

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι ένα εκατομμύριο ευρώ. Τον υφυπουργό συνόδευσε κατά την επίσκεψή του στο έργο ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης.
 
ta nea