e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ο Μπερλουσκόνι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης τον Σεπτέμβριο, λέει συνεργάτης του

"Θα παραιτηθεί αν χάσει"
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η κυβέρνηση συνασπισμού του οποίου κλονίζεται από τη ρήξη που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής Τζανφράνκο Φίνι, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης τον Σεπτέμβριο και θα παραιτηθεί αν χάσει, δήλωσε την Παρασκευή ανώτερο στέλεχος του κόμματός του.




«Τον Σεπτέμβριο ο Μπερλουσκόνι θα παρουσιάσει μια πλατφόρμα βασισμένη σε μερικά σημεία. Ελπίζουμε ότι η πλειοψηφία θα βρεθεί, ώστε να στηρίξει αυτά τα στοιχεία και να ανανεώσει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.


«Διαφορετικά, σε εκείνο το σημείο, δεν θα υπάρχει άλλη εναλλακτική από τις εκλογές» πρόσθεσε.

Πολιτικοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι είναι δύσκολο να σκεφθεί κανείς ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός θα διαπραγματεύεται με τον Φίνι και τους 34 βουλευτές του, κάθε σημαντικό νόμο που μπορεί να αφορά την αναμόρφωση της δικαιοσύνης, το φορολογικό και το ομοσπονδιακό σύστημα, καθώς και τη σχέση πολιτικής-δικαιοσύνης.

Ο ιταλικός Τύπος, αναφέρει ότι οι πιο πιθανές περίοδοι για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είναι ο Νοέμβριος και η ερχόμενη άνοιξη.

Η δεύτερη αυτή λύση φαίνεται πιο ρεαλιστική, δεδομένων και των αναγκαίων χρονικών περιθωρίων για τη διάλυση του Κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή της προεκλογικής περιόδου.


ta nea
Ο Φαμπρίτσιο Τσικίτο, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Μπερλουσκόνι στην Κάτω Βουλή, σημείωσε ότι στην περίπτωση που ο Μπερλουσκόνι χάσει, δεν θα υπάρξει εναλλακτική λύση και θα γίνουν πρόωρες εκλογές.