e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Απειλούν πάλι με αίμα

Σε επίδειξη δύναμης παράλληλα με την εκτόξευση νέων απειλών εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, προχώρησε η Σέχτα Επαναστατών. Οι τρομοκράτες συνοδεύουν την προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια με φωτογραφία του οπλοστασίου τους.




Στα πρότυπα της 17Ν, δείχνουν ότι έχουν βαρύ οπλοστάσιο και ότι διαθέτουν πολλά περισσότερα όπλα από αυτά που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει στις επιθέσεις τους. Με το φωτογραφικό ντοκουμέντο, οι τρομοκράτες επιχειρούν να πείσουν ότι κατά το διάστημα της «σιωπής» τους από τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα έως τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ούτε αδρανοποιήθηκαν ούτε διαλύθηκαν, σύμφωνα με ορισμένα σενάρια. Αντιθέτως, εκπαιδεύτηκαν, διάβασαν, ήρθαν σε επαφή με τα μέλη άλλων οργανώσεων και κυρίως απέκτησαν βαρύ οπλισμό, αλλά και δίκτυο πληροφοριών. «Επίδειξη» των πληροφοριών τους κάνουν αναφερόμενοι στο τελευταίο θύμα τους και παράλληλα, τις επικαλούνται όταν εξαπολύουν απειλές κατά συγκεκριμένων προσώπων, συνοδεύοντάς τες με βαρείς χαρακτηρισμούς.






Ποιους απειλούν


Οι τρομοκράτες της Σέχτας απειλούν ευθέως τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και αναφέρονται στους εκδότες και δημοσιογράφους Μ. Τριανταφυλλόπουλο, Γ. Κουρή και Θ. Αναστασιάδη, Π. Κωστόπουλο, Γ. Παπαγιάννη και τον επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά. Οι τρομοκράτες εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους τους αστυνομικούς- αυτήν τη φορά εξειδικεύουν σε εκείνους που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ- αλλά βάζουν και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους εισαγγελείς και τους διευθυντές των φυλακών. Μάλιστα, η απειλή εις βάρος τους συνδέεται άμεσα με την κράτηση κατηγορούμενων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και με τις συνθήκες κράτησης ποινικών κρατουμένων.






Συγκεκριμένοι στόχοι


Με τη νέα τους προκήρυξη οι τρομοκράτες της Σέχτας Επαναστατών δίνουν απαντήσεις για τη γέννηση της ίδιας της τρομοκρατικής οργάνωσης, παράλληλα με την επιβεβαίωση βασικών εκτιμήσεων που είχε διατυπώσει η Αντιτρομοκρατική. Στην «ανακοίνωση ν. 4», όμως, γίνεται και μία βασική αναδίπλωση σε σχέση με όσα είχαν υποστηρίξει αμέσως μετά τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα: τότε, το σύνολο της κοινωνίας είχε περιγραφεί ως εν δυνάμει στόχος, τώρα καθίσταται σαφές ότι οι στόχοι θα είναι συγκεκριμένοι και βασικό μέλημα των τρομοκρατών θα είναι να μην υπάρχουν «παράπλευρες απώλειες».






Διαφορετικό χέρι


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, που αφορούν το ύφος και το περιεχόμενο της προκήρυξης, είναι γραμμένη από διαφορετικό χέρι από εκείνο που είχε γράψει την «ανακοίνωση ν. 3»- αυτή με την οποία γινόταν ανάληψη της ευθύνης για τη δολοφονία του Νεκτάριου Σάββα, πέρσι τον Ιούνιο. Ο τωρινός κειμενογράφος φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά στον συντάκτη της πρώτης προκήρυξης που είχε προκαλέσει ανατριχίλα με τον κυνισμό, την ωμότητα των διατυπώσεων και την αποκήρυξη κάθε ιδεολογικού μανδύα για την πρωτοεμφανιζόμενη, τότε, οργάνωση.


ta nea