e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΣΕΒ: Μια κλειστή συντεχνία εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο

Για «εκβιασμό του κοινωνικού συνόλου» και «μάχη οπισθοφυλακής και ιδιοτέλειας» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος σε δήλωσή του για την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών, καλώντας την κυβέρνηση «να αντιμετωπίσει τους εκβιαστές της με τη δέουσα αποφασιστικότητα».


Όπως επισημαίνει ο κ. Δασκαλόπουλος, «η απελευθέρωση της αγοράς οδικών μεταφορών ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο. Και έχει αποδειχθεί ότι συντελεί στην ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στη μείωση των τιμών σε όλη την οικονομία. Η Ελλάδα έπρεπε να είχε προσχωρήσει στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα των οδικών μεταφορών εδώ και χρόνια, αντί να αποτελεί μια αναχρονιστική εξαίρεση».






Αναφερόμενος στους απεργούς, ο πρόεδρος του ΣΕΒ υπογραμμίζει ότι «μια κλειστή, ολιγάριθμη συντεχνία χρησιμοποιεί αυτές τις μέρες τα προνόμια που τους παρείχε το πελατειακό κράτος, ως μέσο εκβιασμού του κοινωνικού συνόλου, δίνοντας μάχη οπισθοφυλακής και ιδιοτέλειας, ενάντια στις επιτακτικές ανάγκες και τις προοπτικές της εθνικής οικονομίας».






Καταλήγοντας δε τονίζει ότι «η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει τους εκβιαστές της με τη δέουσα αποφασιστικότητα, στέλνοντας ταυτόχρονα σε όλα τα κλειστά συμφέροντα, το μήνυμα ότι ματαιοπονούν αντιμαχόμενα το μέλλον».


NAFTEMPORIKI.GR