e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Δημοσκοπικός "γκρεμός" για Μέρκελ

Η υποστήριξη προς τον κεντροδεξιό συνασπισμό της γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ έχει μειωθεί σε επίπεδο-ρεκόρ μετά από την επεισοδιακή εκλογή νέου προέδρου την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με νέα έρευνα.


Η Μέρκελ υπέστη αυτό που ορισμένα ΜΜΕ αποκάλεσαν τη "μεγαλύτερη ήττα" της την περασμένη Τετάρτη με την εκλογή του Κρίστιαν Βουλφ στην προεδρία της χώρας κατά τον τρίτο γύρο.






Δημοσκόπηση της εταιρίας Forsa που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Stern δείχνει τη υποστήριξη προς τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ να έχει μειωθεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 31%, ανατρέποντας εν μέρει την άνοδο που είχε καταγράψει την περασμένη εβδομάδα.






Η υποστήριξη προς του κεντροαριστερούς Πράσινους και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) παραμένει σταθερή στο 18% και 27% αντίστοιχα, που συνολικά ανέρχεται σε 45%, αρκετά υψηλότερο ποσοστό από εκείνο του κεντροδεξιού συνασπισμού.






Ο μοναδικός πολιτικός σχηματισμός στο κοινοβούλιο που κατέγραψε σημαντική άνοδο στο ποσοστό της υποστήριξης του είναι το Αριστερό Κόμμα, και συγκεκριμένα μία ποσοστιαία μονάδα φθάνοντας στο 12% από την περασμένη εβδομάδα.


Nooz.gr