e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Κουτρουμάνης: "Πρέπει να δημιουργηθεί κίνητρο ασφάλισης"


"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ"



"Να μην παίρνει ίδια σύνταξη εκείνος που έχει 15 εργάσιμα με εκείνον που παίρνει 30.", αυτός είναι ο στόχος του ασφαλιστικού είπε ο υφυπουργός Κουτρουμάνης, από το βήμα της Βουλής. Ο υφυπουργός ανέφερε πως η χρηματοδότηση, θα γίνεται με το ισχύον καθεστώς, όμως δεν θα δωθούν 17δις που ήταν το 2009, αλλά 13 δις, για...

...να είναι επαρκής η χρηματοδότηση των ταμείων.


Δεν έχει βάσει ότι δεν θα υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση για τα ταμεία, τόνισε ο Κουτρουμάνης, μάλιστα έδωσε και τους σχετικούς πίνακες.






Ο υφυπουργός ανέφερε πως δεν μπορούν να δοθούν παραπάνω από 800 ευρώ επιδόματα, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, όχι γιατί δεν το επιτρέπει το μνημόνιο. Μάλιστα τόνισε, αυτό που είπαν και ο Παπανδρέου και ο Λοβέρδος, ότι υπάρχει ρήτρα στο μνημόνιο, πως αν πιάσουν τους στόχους σε 2-3 χρόνια, θα γίνουν αυξήσεις στις συντάξεις (από 360 σε 400) αλλά δεν θα επανέλθουν οι 13η και 14η σύνταξη.






Διαφώνησα με τον νόμο Πετραλιά γιατί δεν υποστήριζα την μεταφορά των δανείων στο ΙΚΑ, είπε ο Κουτρουμάνης για το ασφαλιστικό της Πετραλιά. Μάλιστα ανέφερε πως με το νόμο Σιούφα και Γιαννίτση, η βασική σύνταξη θα ήταν σήμερα 180 ευρώ.






troktiko