e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Πέρασε το «τεστ αντοχής» η Ελληνική Τράπεζα

Με επιτυχία πέρασε η Ελληνική Τράπεζα την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, στην οποία υποβλήθηκε με δική της πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.


Η άσκηση διενεργήθηκε βάσει των σεναρίων, της μεθοδολογίας και των βασικών υποθέσεων που δόθηκαν από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Αρχών Τραπεζικής Εποπτείας (CEBS).






Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η τράπεζα κατάφερε να περάσει με επιτυχία την άσκηση, «επαναβεβαιώνοντας την εύρωστη χρηματοοικονομική της θέση και διατηρώντας την ισχυρή κεφαλαιακή της επάρκεια, ακόμη και υπό ακραία αρνητικά σενάρια».






Ειδικότερα, ακόμη και υπό το αρνητικό σενάριο με επιπρόσθετο κρατικό σοκ («additional sovereign shock on the adverse scenario»), η Ελληνική Τράπεζα αναμένεται να επιτύχει Δείκτη Πρωτοβάθμιων Κεφαλαίων 8,3% το έτος 2011, χωρίς καμία κρατική ενίσχυση κεφαλαίου και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προγραμματισμένη έκδοση Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου.






Όπως ανακοινώθηκε στις 8 Ιουλίου 2010, η Ελληνική Τράπεζα βρίσκεται στη διαδικασία περαιτέρω ενίσχυσης της κεφαλαιακής της βάσης μέσω της έκδοσης Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου ύψους μέχρι €150 εκατ.






Ως αποτέλεσμα του υποτιθέμενου ακραίου σεναρίου, ο υπολογιζόμενος Δείκτης Πρωτοβάθμιων Κεφαλαίων σε ενοποιημένη βάση ανέρχεται σε 8,9% το 2011, έναντι 9,0% το τέλος του 2009.






Το επιπλέον σενάριο κινδύνου από ανοίγματα έναντι κυβερνήσεων έχει επιπρόσθετη επίδραση 0,6 εκατοστιαίες μονάδες στον υπολογιζόμενο Δείκτη Πρωτοβάθμιων Κεφαλαίων, ο οποίος ανέρχεται σε 8,3% στο τέλος του 2011, σε σύγκριση με το ελάχιστο εποπτικό όριο 4%.


NAFTEMPORIKI.GR