e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

«Σκοτσέζικο ντους» με πτώση έως 14 βαθμούς στο θερμόμετρο

«Σκοτσέζικο ντους» επιφυλάσσει για κατοίκους και τουρίστες ο καιρός, αφού, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, μετά το κύμα καύσωνα που επικράτησε για δύο ημέρες ακολουθεί μεταβολή του σκηνικού, με πτώση της θερμοκρασίας και έντονα κατά τόπους φαινόμενα.









Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε περιοχές όπως η Λάρισα, όπου η μέγιστη τιμή που κατεγράφη προχθές ήταν 41,3 βαθμοί της κλίμακας, η θερμοκρασία σήμερα δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 και αύριο τους 32 βαθμούς Κελσίου. Αντίστοιχα, στις Μοίρες Ηρακλείου, όπου το Σάββατο το θερμόμετρο έδειξε 40 βαθμούς Κελσίου, σήμερα αναμένεται να δείξει μέχρι 26 βαθμούς, ενώ στη Σπάρτη η μέγιστη τιμή από 39,1 βαθμούς θα κατέβει στους 31 C.






Οι περιοχές που «επλήγησαν» από τον καύσωνα βρίσκονται κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τα νότια παράλια της Κρήτης, ενώ η σταδιακή επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε από χθες το βράδυ στη Βόρεια Ελλάδα με πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά έντονες βροχοπτώσεις, κυρίως στη Μακεδονία, στο Βόρειο και Βορειοδυτικό Αιγαίο, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Βόρεια Εύβοια.






Ανάλογες καιρικές συνθήκες αναμένονται κατά τον Σ. Βουγιούκα, ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και σήμερα «σε ηπειρωτικές περιοχές από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα, καθώς και σε θαλάσσια τμήματα του κεντρικού, βόρειου και ανατολικού Αιγαίου».






Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και γενικότερα στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας.






Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους εξωτερικούς χώρους και στις θάλασσες, αφού στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται καταιγίδες ελλοχεύουν κίνδυνοι λόγω των παροδικά ενισχυμένων ανέμων και εξαιτίας της ηλεκτρικής δραστηριότητας που θα αναπτυχθεί με τους κεραυνούς.






Η θερμοκρασία προβλέπεται να κυμανθεί στους 17 έως και 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 28 στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 33-34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 24 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.






Μετεωρολόγοι


Ανάσα δροσιάς για τις επόμενες ημέρες






Ανάσα δροσιάς αναμένουν οι μετεωρολόγοι και τις επόμενες ημέρες. Οπως επισημαίνεται στο δελτίο πρόγνωσης καιρού, για αύριο Τρίτη στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει από τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι θα σχηματιστούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία εκτιμάται ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τα σημερινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ και στα νότια πελάγη 4 έως 5.






Την Τετάρτη, νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα καταλήξουν σε σποραδικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του Ιονίου, στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και στο Βόρειο Αιγαίο. Το απόγευμα από τα δυτικά τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί με ένταση 4 έως 6 μποφόρ.






Γενικά αίθριος θα είναι σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις να σχηματίζοντα στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.






eghnos.gr
Οι υψηλές θερμοκρασίες που προκάλεσαν συνθήκες ασφυξίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υποχωρούν και ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει απότομα μέχρι και... 14 βαθμούς Κελσίου.