e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Προβληματισμός για τη δημοσιοποίηση απόρρητων αρχείων για το Αφγανιστάν

Αναταράξεις εξακολουθεί να προκαλεί η δημοσιοποίηση εμπιστευτικών εγγράφων για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και πιο συγκεκριμένα σχετικά με τους υποτιθέμενους δεσμούς ανάμεσα στις πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες και τους Αφγανούς αντάρτες.


Ο πακιστανός πρεσβευτής στις ΗΠΑ χαρακτήρισε «ανεύθυνη» τη δημοσιοποίηση των στρατιωτικών εγγράφων και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι προσηλωμένη στον αγώνα κατά των ισλαμιστών ανταρτών.






Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Χουσέιν Χακάνι τα εν λόγω έγγραφα, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν μέσω της ιστοσελίδας Wikileaks, περιέχουν ανακριβείς πληροφορίες, οι οποίες δεν αντανακλούν την πραγματικότητα.






«Οι ΗΠΑ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν είναι στρατηγικοί εταίροι και πολεμούν από κοινού, στρατιωτικά και πολιτικά, την Αλ-Κάιντα και τους ταλιμπάν συμμάχους τους», ανέφερε.






Τη δημοσιοποίηση των εγγράφων καταδίκασε έντονα την Κυριακή και ο Λευκός Οίκος






«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν σθεναρά την δημοσίευση εμπιστευτικών πληροφοριών από άτομα και οργανισμούς που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή Αμερικανών και συμμάχων μας και να απειλήσουν την εθνική μας ασφάλεια», τόνιζε σε ανακοινωσή του ο σύμβουλος επί θεμάτων Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στρατηγός Τζέιμς Τζόουνς.






Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ Γαλλικό πρακτορείο