e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Αντώνης Σαμαράς: ''Η Ντόρα θα χρεωθεί το ναι"

Η Ντόρα θα χρεωθεί ως το τέλος το «ναι» στα μέτρα, δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας... «Η εκ μέρους της κ. Μπακογιάννη υπερψήφιση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ ασφαλώς ενόχλησε τους νεοδημοκράτες. Αλλά κι όσους απαιτούν να υπάρξει ουσιαστική αντιπολίτευση. Αν...

τα ψηφίζαμε δεν θα χάναμε μόνο εμείς, θα έχανε και το πολιτικό σύστημα συνολικά. Γιατί στο αδιέξοδο του ΠΑΣΟΚ θα ήμασταν όλοι συνυπεύθυνοι. Τώρα η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε όσους ψήφισαν τα μέτρα... Κι αυτοί θα τα χρεωθούν έως το τέλος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, προσφέρει πλήρη κάλυψη στην «επιλογή σιωπής» του Κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι «εκείνος που χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις είναι αυτός που κραύγαζε προεκλογικά ΄΄λεφτά υπάρχουν΄΄... Ο Καραμανλής ζήτησε έγκαιρα να ληφθούν μέτρα, που αν λαμβάνονταν τότε, θα ήταν επαρκή».
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απαντά ευθέως αν και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα «περάσει» από την επιτροπή αξιολόγησης. Παραπέμπει στο καταστατικό του κόμματος, όπου στο άρθρο 21 προβλέπεται η αυτοδίκαιη συμμετοχή των εν ενεργεία βουλευτών στους πίνακες των υποψηφίων στις εθνικές εκλογές.
Ο κ. Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα «βαρίδια» στη ΝΔ, δηλώνει ότι «είναι όλοι όσοι προσέβαλαν το φιλότιμο της παράταξης» και εξηγεί: «Επειδή εννοώ την αυτοκάθαρση, δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε ονοματολογία. Γι' αυτό και δημιουργήσαμε την Επιτροπή Αξιολόγησης. Για να αντιμετωπίσουμε αξιοκρατικά τους πάντες».