e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ζητάνε και τα ρέστα

Από τη γωνία όπου είναι στριμωγμένος, ο Παναγής Βουρλούμης περνά στην αντεπίθεση, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν άνθρωποι οι οποίοι κατέθεσαν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη Siemens. Ο κατηγορούμενος για κακούργημα πρόεδρος του ΟΤΕ...

...με αγωγή που κατέθεσε κατά πρώην στελέχους του οργανισμού, ζητά, μεταξύ άλλων, 1 εκατ. ευρώ για το σκάνδαλο της απομακρυσμένης πρόσβασης στα «άδυτα» του ΟΤΕ από την γερμανική εταιρεία.
Μια από τις πιο σημαντικές αποκαλύψεις για τη σχέση του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού με τη Siemens είχε κάνει ο πρώην διευθυντής Διαχείρισης Δικτύου και Συντήρησης, Νικήτας Μπαριτάκης, κατά τις πολύωρες καταθέσεις του. Μίλησε για την υπογραφή μιας επιπλέον σύμβασης με τους Γερμανούς, που αφορούσε στην τεχνική υποστήριξη, με μεγαλύτερο κόστος, ενώ αυτή προβλεπόταν στις γενικές υποχρεώσεις που είχε η εταιρεία.

Ακόμα πιο σκανδαλώδες είναι το κομμάτι της σύμβασης που προέβλεπε την παρέμβαση στο δίκτυο του ΟΤΕ μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης. Σύμφωνα με το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η τηλεοπτική «Ζούγκλα», η Siemens μπορούσε να έχει πρόσβαση στο δίκτυο όχι μόνο κατά τη διάρκεια της τεχνικής συντήρησης του δικτύου, αλλά και μετά το πέρας αυτής. Στο έγγραφο - ντοκουμέντο του ελέγχου είναι ξεκάθαρο ότι οποιαδήποτε κακόβουλη πρόθεση μπορούσε να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή. 



Τόσο το συγκεκριμένο έγγραφο όσο και οι επισημάνσεις του πρώην στελέχους του ΟΤΕ, τέθηκαν υπόψη των μελών της εξεταστικής, όμως ποτέ δεν δόθηκε επίσημη απάντηση από τον οργανισμό -αντιθέτως, ο ΟΤΕ στρέφεται κατά του Νικήτα Μπαριτάκη ζητώντας του 1εκατ. ευρώ, θεωρώντας ότι θίγεται από τα όσα ειπώθηκαν στην εξεταστική αλλά και κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Μπαριτάκη, ο ίδιος μας είπε: «Δεν έκανα τίποτα άλλο από το να σχολιάσω το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου που έγινε στο δίκτυο του ΟΤΕ». Εκτός της χρηματικής αποζημίωσης, ο Οργανισμός αξιώνει και την κράτηση του Ν. Μπαριτάκη, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με όσα ζητούνται στην συγκεκριμένη αγωγή. 

  

Με λίγα λόγια, κανείς δεν ενδιαφέρεται αν ένας ιδιωτικός κολοσσός παρεμβαίνει στο σύστημα τηλεπικοινωνιών, παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι υπάρχει κίνδυνος, αλλά επιδεικνύεται ιδιαίτερη σπουδή για τον λόγο που αυτός ο κίνδυνος έγινε γνωστός στους πολίτες και -παράλληλα- πελάτες του Οργανισμού.
  

Πηγή: zougla.gr