e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Εμπορικές συνομιλίες Κίνας - ΗΠΑ

Μιλώντας στη Σαγκάη, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, υποστήριξε ότι οι αμερικανικές εταιρείες δικαιούνται «δίκαιη πρόσβαση στην κινεζική αγορά και διαφανή νομοθεσία», προσπαθώντας έτσι να εξασφαλίσει μεγαλύτερη διείσδυση για τις αμερικανικές εταιρείες στην κινεζική αγορά.


Μία μέρα πριν από την έναρξη του Στρατηγικού και Οικονομικού Διαλόγου στο Πεκίνο, η Κλίντον τόνισε τη σημασία που έχουν οι ανησυχίες του αμερικανικού οικονομικού κλάδου στις σχέσεις με το Πεκίνο.


«Η διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων και οι σταθεροί κανόνες, η αμεροληψία, η δίκαιη πρόσβαση στις πωλήσεις στον ιδιωτικό τομέα και τις κυβερνητικές αγορές, καθώς και η ενίσχυση της νομοθεσίας προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, είναι ζωτικής σημασίας στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία του 21ου αιώνα», δήλωσε μιλώντας σε Κινέζους και Αμερικανούς επιχειρηματίες.


«Οι αμερικανικές εταιρείες θέλουν να είναι ανταγωνιστικές στην Κίνα. Θέλουν να πωλούν αγαθά κατασκευασμένα από Αμερικανούς εργάτες σε Κινέζους καταναλωτές που έχουν αυξανόμενο εισόδημα και αυξανόμενες απαιτήσεις».


Πηγή: zougla.gr