e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

2007-2008: 798 νεκροί κάτω των 25 ετών από τροχαία

Ο «πόλεμος» των δρόμων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στην Ελλάδα και ακόμα κανείς από τους υπευθύνους δεν έχει σκεφτεί πώς μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς», το 2007, σε σύνολο 1.612 νεκρών...

...409 άτομα ήταν ηλικίας κάτω των 25 χρόνων, από τα οποία τα 32 ήταν ηλικίας έως 11 χρόνων, ενώ για το 2008, σε σύνολο 1.553 νεκρών, τα 389 ήταν ηλικίας κάτω των 25 χρόνων, από τα οποία τα 27 ήταν παιδιά ηλικίας έως 11 χρόνων.

Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο είναι τα σύνθημα για κάθε Έλληνα οδηγόΤα νούμερα είναι σοκαριστικά και γι’ αυτό τον λόγο το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2010 εκδήλωση, επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε χρόνων δράσης από την ίδρυσή του. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών, εθελοντών και ενεργών πολιτών για τα θέματα της κυκλοφοριακής αγωγής και των προσπαθειών που γίνονται για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για τους χρήστες των οδών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δρώμενο, κατά το οποίο εθελοντές του Ινστιτούτου και μικροί μαθητές, φορώντας άσπρα καπέλα με το λογότυπο του Ι.Ο.ΑΣ. σχημάτισαν στον περιβάλλοντα χώρο του αμφιθεάτρου με κόκκινα τριαντάφυλλα το μήνυμα: «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο», χρησιμοποιώντας τόσα τριαντάφυλλα, όσοι και οι νεκροί ηλικίας κάτω των 25 ετών από τροχαία στη χώρα μας, σύμφωνα και με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία.


Πηγή: zougla.gr