e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Μπαρόζο: Όποιο κόμμα εκλεγεί έχει την ευθύνη του προγράμματος

Κανένα περιθώριο περί μετεκλογικής αμφισβήτησης του νέου Μνημονίου δεν αφήνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο κ. Μπαρόζο επισημαίνει την αναγκαιότητα της εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης προς την Ελλάδα, αλλά και τη συνεργασία της ΕE με οποιαδήποτε κυβέρνηση εκλέξει ο ελληνικός λαός.

«Καταφέραμε να έχουμε σε αυτή τη βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του ελληνικού κοινοβουλίου για ένα νέο πρόγραμμα. Έγινε αποδεκτό ομόφωνα από το Eurogroup, έχουμε παράλληλα την στήριξη του ΔΝΤ και πετύχαμε, δηλαδή η Ελλάδα το πέτυχε, ήταν μια προσπάθεια που καθοδηγήθηκε από την Ελλάδα (το PSI) και αυτό έγινε με ορθό τρόπο», υπογραμμίζει ο κ. Μπαρόζο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κομισιόν το επόμενο σημαντικό βήμα μετά το PSI είναι η εκτέλεση του προγράμματος από την Ελλάδα. "Τώρα πιστεύω ότι έχουμε ένα σενάριο πιο ρεαλιστικό σε μεσοπρόθεσμό και μακροπρόθεσμο χρόνο. Τώρα πρέπει να εκτελεσθεί το Πρόγραμμα, που υπογράφηκε", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παρότι αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα είναι δύσκολο, όπως σημειώνει «δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, πέραν της χρεοκοπίας».


Ο κ. Μπαρόζο αποκλείει προς το παρόν το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, ενώ αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές, επισημαίνει: "Δεν θέλω να μιλήσω τώρα για την εσωτερική πολιτική. Σεβόμαστε πάντα την ψήφο των πολιτών. Είναι οι Έλληνες πολίτες που πρέπει να εκλέξουν την κυβέρνησή τους. Θα συνεργαστούμε με την κυβέρνηση, που θα εκλεγεί. Αλλά δεν πιστεύουμε πραγματικά ότι οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα κι αν εκλεγεί θα έχει την ανευθυνότητα να θέσει σε αμφισβήτηση ένα πρόγραμμα το οποίο τόσο προσεκτικά διαπραγματευτήκαμε και τώρα είναι η μόνη ελπίδα για το μέλλον της Ελλάδας".
dealnews.gr