e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό – Εννέα κόμματα στη Βουλή

Νέα δημοσκόπηση της Public Issue, που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής δείχνει εννέα κόμματα στη Βουλή αλλά και «μαύρο» σε μνημονιακά κόμματα και ΔΗΣΥ.

Επίσης «βλέπει» άνοδο των κομμάτων της Αριστεράς, είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και αποχή κοντά στο 30%.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι παραμένει πρώτη η ΝΔ στην προτίμηση του κόσμου με ποσοστό 28% και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 16%.Ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ με 11%, ΛΑΟΣ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Οικολόγοι με 4%, και Χρυσή Αυγή με 3,5%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Το 52% των πολιτών διαφωνεί με την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, αντίθετα από το 38% που συμφωνεί. Το 46% των ερωτηθέντων θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο τυπικής χρεοκοπίας, ενώ το 10% πιστεύει ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Στα ύψη είναι η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, που φτάνει το 87% αλλά το 45% των πολιτών έχει θετική γνώμη για τον Λουκά Παπαδήμο.

Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός. Τον ακολουθεί ο Γιάννης Δημαράς, παρά το γεγονός πως το Άρμα Πολιτών συγκεντρώνει μόλις στο 1%.

Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπας, ο Αντώνης Σαμαράς, η Αλέκα Παπαρήγα, η Ντόρα Μπακογιαννη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και τελευταίος ο Γιώργος Παπανδρέου.


dealnews.gr