e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Σενάρια για νέο πακέτο στήριξης και έξοδο από το ευρώ


Προτού ακόμα η Ελλάδα εκταμιεύσει τα χρήματα του δεύτερου δανείου, είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια που κάνουν λόγο για ανάγκη ενός τρίτου πακέτου στήριξης, με το σκεπτικό ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει αυτόνομη χρηματοδότηση από τις αγορές το 2015.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γερμανικό "Spiegel", η επιπλέον βοήθεια είχε υπολογιστεί από την τρόικα στα 50 δισ. ευρώ.



Το περιοδικό αναφέρει ότι στο προσχέδιο της τελευταίας αξιολόγησης της τρόικας για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, τονιζόταν η "ανάγκη εξωτερικής χρηματοδότησης" της Ελλάδας έως το 2020.

Σύμφωνα με το "Spiegel", το συγκεκριμένο σημείο διαγράφηκε από το κείμενο, έπειτα από πίεση της γερμανικής κυβέρνησης.

Επικαλούμενο επίσης πηγές του στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το περιοδικό αναφέρει ότι η ΕΚΤ θεωρεί ότι η συμμετοχή των ιδιωτών στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους δεν θα είναι επαρκής και η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει στην ενεργοποίηση των αναδρομικών ρητρών συλλογικής δράσης.

Η φημολογία για ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα έδωσε νέα επιχειρηματολογία σε εκείνους που επιθυμούν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.


Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας και στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) - αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ - Μάρκους Ζέντερ, έκανε λόγο για ένα "σχέδιο Β". δηλαδή "ένα σχέδιο εξόδου, για το πώς οι Έλληνες θα μπορέσουν να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη", μιλώντας για αναποτελεσματικότητα του δεύτερου πακέτου βοήθειας.
nooz.gr