e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

"Οι Έλληνες βουλευτές απαιτουν θυσίες ενώ αμοίβονται πλουσιοπάραχα"

Την αποκάλυψη ότι οι Έλληνες είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι βουλευτές σε όλη την Ευρώπη αναφέρει σε θέμα του στο blog του ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος Jean Quatremer. Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για «ένα πολύ ιδιαίτερο αίσθημα της αλληλεγγύης σε μια χώρα που βυθίζεται κάθε μέρα πιο βαθιά μέσα στην κρίση».

Στη συνέχεια προσπαθεί σύμφωνα με την εφημερίδα «Ισοτιμία», να κοινωνήσει την ανακάλυψη του και στο Γαλλικό κοινό: «Γνωρίζατε ότι οι μισθοί για τα 300 μέλη της ελληνικής Βουλής είναι από τους καλύτερους που καταβάλλονται στην Ευρώπη; Κι ότι ενώ αρνούνται επίμονα οποιαδήποτε περικοπή μισθού, δεν διστάζουν να μειώσουν το εισόδημα των συμπατριωτών τους;» γράφει.

Οι αριθμοί παίρνουν σειρά ακολούθως για να δώσουν στους συμπατριώτες του την αλήθεια τους. Όπως σημειώνει ο Quartemer, ο καθαρός μηνιαίος μισθός ενός Έλληνα βουλευτή αγγίζει τα 8.500 ευρώ, ποσό στο οποίο πρέπει να προστεθούν επίδομα δαπανών ύψους 4.900 ευρώ, επίδομα συμμετοχής στη Βουλή ύψους 1.200 ευρώ, στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ (για τα μέλη της επαρχίας), τέλος 1.800 ευρώ για έξοδα γραφείου, ενώ τα έξοδα μεταφοράς καλύπτει το κράτος.

Ο Quatremer παραθέτει ενδεικτικά τα δηλωθέντα εισοδήματα των πολιτικών αρχηγών το 2009, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σύζυγοι και τέκνα των εκλεγμένων αξιωματούχων είναι στη συντριπτική πλειοψηφία πολύ πλουσιότερα από τους ίδιους. Αναφέρεται μάλιστα στη δεύτερη σύζυγο του Ανδρέα Παπανδρέου ''την αεροσυνοδό Μιμή, η οποία επιτέθηκε στην περιουσία του".

Βεβαίως σημειώνει στο τέλος του άρθρου ότι όλα αυτά είναι απλώς η «κορυφή του παγόβουνο» σε μια χώρα στην οποία «η φοροδιαφυγή είναι ένα εθνικό άθλημα στην Ελλάδα».
dealnews.gr