e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Σκοντάφτουν στις... επικουρικές


Το θέμα των συντάξεων και των μειώσεων που θα πρέπει να γίνουν στις επικουρικές, για να μην «πειραχθούν» και οι κύριες, είναι το τελευταίο μεγάλο πρόβλημα που θα πρέπει να λυθεί αυτές τις ώρες, για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της Τρόικα, για το Μνημόνιο 2.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τρόικα επιμένει σε μια μείωση της τάξης του 35%, οριζόντια, γιατί αλλιώς δεν επιτυγχάνεται ο βασικός στόχος που κάνει λόγο για την ανάγκη εξοικονόμησης περίπου 600 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, με αυτή την προοπτική διαφωνεί η ελληνική πλευρά και κυρίως το κόμμα της ΝΔ, που θεωρεί το ζήτημα ως «κόκκινη γραμμή».

Οι εναλλακτικές, όμως, που έχει κάθε άλλο παρά ελκυστικές είναι κι αυτό γιατί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οδηγούν σε περικοπές και των βασικών συντάξεων.

Μια πρόταση που «κατέβηκε» τις τελευταίες ώρες στη διαπραγμάτευση, κάνει λόγο για περικοπές μόνο στις κύριες συντάξεις των λεγόμενων «ευγενών ταμείων». Θεωρείται όμως ότι θα δημιουργήσει κακό προηγούμενο και γι αυτό εγκαταλείφθηκε.

Από την άλλη, πάλι, η λύση της περικοπής στις επικουρικές, από ένα ποσό και πάνω, κατά 35%, δεν βγάζει το στόχο της εξοικονόμησης των 600 εκατ
dealnews.gr